Druk op ENTER om te zoeken of ESC om te sluiten

Ouders

Ontmoet
een ouder

“Ik vind het als ouder heel bijzonder dat mijn kind vanaf groep 1 kennis maakt met de musical. Een musical zelf is leuk, maar het leren wennen en gewend raken aan optreden voor een publiek is echt een meerwaarde. Het is niet gelijk gekoppeld aan spanning of aan iets moeten. Het mag gaan zoals de kinderen dat willen en er wordt naar hen geluisterd zodat zij kunnen stralen.”

– Karianne (moeder van Mika en Ravi)

Het uitzoeken van een nieuwe school vind ik als moeder erg belangrijk. Een school moet bijdragen aan het ‘klaar voor de wereld’ worden van mijn kinderen. Het fijne aan basisschool Beneden Beekloop is dat er meer proces- en minder prestatiegericht naar leerlingen wordt gekeken. De aandacht voor de emotionele ontwikkeling, creativiteit en de nieuwe technologie maakten het makkelijk om te kiezen voor basisschool Beneden Beekloop.

In groep 1 heeft elke dag een andere kleur. De kleurdagen vindt Mika prettig; zo leert hij de dagen van de week. Je merkt door dit soort dingen dat ze als school creatieve vormen gevonden hebben om de visie in praktijk te brengen.

Een ander mooi voorbeeld van zowel focus op emotionele ontwikkeling als creativiteit is het eerste rapport wat ik van mijn zoon kreeg. Ik maakte het open en in plaats van dat ik cijfers zag, had hij een tekening in de klas gemaakt van “dit ben ik” en “dit kan ik”. De aandacht voor het ontwikkelen van een zelfbeeld vind ik als moeder echt prachtig.

In de Social School app ontvang ik als ouder wekelijks leuke berichten en informatie. Bijvoorbeeld dat Mika met carnaval verkleed mag komen. Later zie ik dan ook weer de foto’s daarvan in de app. Dat vind ik dan zo tof! Zowel Mika als wij als ouders zijn ontzettend tevreden met deze betrokken, fijne en gezellige school!

Ontmoet een ouder

“Omdat mijn dochters voorlopig nog wel even op de Beneden Beekloop zitten vind ik het
belangrijk om daar als ouder ook deel van uit te maken. Dat doe ik do graag door decors
te bedenken en te maken voor de musicals. Ik heb met 2 musicals meegewerkt en er zullen
er nog velen volgen. Mijn beroep als interieurbouwer komt zo goed van pas.
Omdat ik zelf in het verenigingsleven zit weet ik hoe belangrijk vrijwilligheid
van ouders is. Ik zie dat veel ouders hun sterke punten inzetten om onze
kinderen een fijne schooltijd te geven.”

– Geert Jan Veenstra (Vader van Lusie (groep 6) Sara (groep 4) Niene (groep 1))