Druk op ENTER om te zoeken of ESC om te sluiten

Verhalen

Ontmoet
mevrouw Klein

Zo’n 70 jaar geleden kwam ik met mijn man in Geldrop wonen. Ik kom oorspronkelijk uit Engeland. Toen ik tijdens de oorlog bij de Marine was, leerde ik mijn Nederlandse man kennen. Mijn man was natuurkundige. Toen hij een baan bij Philips kreeg bleek dat we er een woning bijkregen in de Skandiawijk. Er waren toen alleen maar Katholieke scholen die werden geleid door de nonnen. Mijn man en nog drie andere mannen van de buurtvereniging stapten naar de Gemeente en vroegen of er ook een openbare school kon komen.

En zo geschiedde het en werd de Beneden Beekloop opgericht. We hadden als ouders weinig eisen, maar we wilden wel dat er kleinere klassen zouden zijn van maximaal 22 kinderen. Daar was extra geld voor nodig, maar we betaalden graag mee. De heer de Leeuw was het hoofd van de school. Een streng schoolhoofd met veel ingewikkelde regeltjes. Het onderwijsniveau was hoog en de meeste ouders vonden presteren heel belangrijk. Het was een fantastische wijk voor onze kinderen om in op te groeien. De voordeuren waren nooit op slot. Onze kinderen gingen naar school, kwamen tussen de middag thuis voor een boterham, speelden veel buiten en in elkaars huizen en maakten veel huiswerk. Op woensdagmiddag was de school dicht. Nu woon ik in Oostvoorne en ben ik bijna 97 jaar oud.

“Als kind vond het heel leuk op school. De strengheid ervoer ik als kind als heel gewoon. Ik paste me graag aan en ik was ijverig. Mijn liefde voor het onderwijs is op de Beneden Beekloop begonnen.”

– Caroline Klein
(dochter van mevrouw Klein. Rector van scholengemeenschap De Campus in Breda)

Bekijk hier de videoboodschap van mevrouw Klein